Bazı mail sunucuları reverse DNS denilen kaydı olmayan yada geçerli veya yeterli olmayan mailleri spam klasörüne kaydetmektedir. Paylaşımlı sunucularda yaşanabilen bir sorundur.
Reverse DNS Nedir?
Bir mail A sunucusundan çıkıp B sunucusuna ulaşır. B sunucusu mailin hangi domainden geldiğini sorgular. Daha sonra bu domainin IP adresini tespit eder. Bu ip adresine yani A sunucusuna mail sunucusunun adını sorar. Aldığı cevap mail.domain şeklinde bir cevaptır. Bu cevap A sunucusunun Reverse DNS kaydı olarak adlandırılır. Bu cevaptaki domain adı ile mailde gelen domain adı farklı ise gönderici "spam gönderen bir sunucu olabilir" şeklinde algılayıp gelen maili spam klasörüne yerleştirebilir. Bu işlem sadece maili alan sunucu tarafından yapılmaktadır. Ve genellikle paylaşımlı sunucularda A sunucusuna mail sunucu adı sorulduğunda ana domain adı verilir. Bu yüzden yüksek hassasiyete ayarlanmış mail sunucuları aldıkları mailleri yanlışta olsa bazen spam olarak algılamaktadır. Yani gönderici taraflı bir sorun değil alıcı taraflı bir sorundur.
Maillerimin spam'e düşmemesi için ne yapmalıyım?
Kendi Reverse DNS kaydınız ve ptr kaydınızı oluşturabilirsiniz. Bu işlemler için web sitenizin kendine ait ayrı bir ip adresi olmalıdır. Bu sayede B mail sunucusu A mail sunucusuna bu IP adresinin mail sunucusu kimdir diye sorduğunda (ReverseDNS kaydı sorgulandığında) A sunucusu kendi üzerinde tanımlanmış olduğu gibi bu IP adresinin sunucusu mail.sizindomaininiz' dir diyecektir. Bu sayede mailleriniz spam olarak algılanmayacaktır.
Web sitem için IP adresi nasıl satın alabilirim?
https://www.egedatacenter.net/Customer/ adresine girin. Kullanıcı adı ve şifreniz ile giriş yaptıktan sonra "Hosting Paketlerim" i seçiniz. Sayfanın alt tarafında ">>Hesap Eklentileri - Eklentileri görmek için tıklayınız" kısmına tıklayarak web siteniz için özel ip adresi satın alabilirsiniz.
Özel IP adresi alırsam Spam'e düşmeyeceğimi garanti ediyormusunuz?
Spam'a düşme konusu yukarıdada anlatıldığı gibi maili alan sunucu ile ilgilidir. Mail sunucularında spamleri belirlemek için yüzlerce binlerce kural tanımlanmış durumdadır. Mesela bir sunucu kendisine 5 dakikada 10 mail gönderen domaini 3 saat blokla, bu sunucudan mail alma yada spam olarak kabul et diye tanımlama yapmış olabilir. Başka bir sunucuda 10 yerine 100 olarak tanımlanmış olabilir. Bu durumda iki ayrı configurasyonlu mail sunucusuna 5 dakikada 15 mail gonderdiğinizde biri sizi spam olarak kabul ederken diğeri sorunsuzca maili alıcaktır. Fakat neredeyse tüm mail sunucularda PTR kaydı çok önemlidir. Örneğin RDNS kaydı ile yani özel ip adresi olan göndericilerden mail alan sunucular ayrı Spam kontrol ayarları uygular. Mesela RDNS' i olmayan göndericilerden 5 dakikada en fazla 10 mail almaya izin verirken RDNS kaydı olan göndericilerden 5 dakikada 200 maile izin verebilirler. Bu durumda gerçekten spam, viruslü yada kötü amaçlı mail göndermediyseniz yada çok yoğun gönderimler yapmadıysanız veya alıcı mail adresinin sahibi tarafından özel olarak kişisel ayarlarında sizi spam olarak tanımlamamış ise spam' e düşmeyecektir. Ama şartlar alıcı taraflı ve çok komplex olduğu için bu işlemin garantisi mümkün değildir.
Outlook Express İçin E-mail Kurulumu 1) Email hesabı Açmak için Outlook Express'i açın...
EgeDataCenter' dan aldığınız tüm web hosting hizmetlerinde, email hesaplarında standart...
Mail ayarlarınız Kullandığınız mail programına göre değişiklik gösterebilmektedir. Aşağıda...
Müşterilerimizin en sık karşılaştığı problemlerden biridir. Mail sunucularında Gelen...
Kullandığınız bir mail adresinize ulaşmak için webmail kullanabilirsiniz. Bu sistemi...
Küçük Çiğli mahallesi 8708/1 Sokak no:1/1 kat 2 D.4 Çigli-izmir
Telefon: +90 232 425 19 60 ( PBX )
Teknik Sorumlu: Mehmet Alkan
E-mail: info@egedatacenter.net