Bu tür sorunlar 2 farklı sebepten kaynaklanmaktadır. Sitenin açılmaması için sunucunun durdurulmuş kapatılmış yada erişilemez durumda olması gerekmektedir. Web sitenizin ve datacenterımızın 24 saat bizim ve yurtdışında pek çok firma tarafından izlendiğini göz önünde bulundurursak bu ihtimal söz konusu değildir. Aşağıdaki linke tıklayarak Uptime oranlarımızı bizden bağımsız olarak yapan firmaların değerleri ve gözlemleri dahilinde görebilirsiniz.
http://host-tracker.com/web-site-monitoring-statistics/859688-4701070/lvuc/
İkinci olasılık ise sizin bilgisayarınızdan, networkunuzden yada internet bağlantınızdan Egedatacenter sunucularına ulaşamıyor olmanızdır. Taktir edersinizki sizin bilgisayarınıza networkünüze yada internet bağlantınıza bizim müdehale etmemiz söz konusu değildir. Ancak birkaç önemli noktayı sizlere hatırlatabiliriz. En çok karşılaştığımız sorunlar aşağıdaki gibidir.
1 - Web sitesinin bilgisayarın önbelleğinde kalmış olması yada web sitesi güncellemeden önceki halinin kalmış olması veya dns değişikliğinden önceki halinin kalmış olması gibi seçeneklerdir. Bu durumda yapmanız gerekenler sırasıyla şunlardır. Öncelikle tüm İnternet explorer pencerelerini kapatınız. Windows XP için başlattan çalıştır'ı tıklayarak cmd yazın ve entera basın. Açılan pencereye ipconfig /flushdns yazıp enter tuşuna basın. DNS önbelleği başarıyla temizlenmiştir şeklinde bir onay alıcaksınız. Windows Vista kullanıyorsanız masaüstünde sağ tıklayıp yeni bir kısayol oluşturun. Size kısayol adı ve yolu sorulacaktır. Yol için ipconfig /flushdns ad için ise dns yazabilirsiniz. Masaüstünde oluşan kısayol için sağ tıklayıp "Gelişmiş" butonuna tıklayıp yönetici olarak çalıştırı işaretleyin. Tamam diyerek pencereyi kapatınız. Kısayolu çift tıklayın. Sizden programı çalıştırmak için izniniz istenilecektir. Kabul edip izin veriniz. Hızlı bir şekilde bir pencere açılıp kapanıcak ve DNS önbelleğiniz temizlenicektir.
2 - İnternet explorer önbelleğini temizleyiniz. Bunun için "araçlar"dan "internet seçenekleri"ni tıklayınız. Explorer 7 için "sil" butonuna tıklayıp "tümünü sil" diyebilirsiniz. İnternet Explorer 6 için "Araçlar"dan "İnternet seçenekleri"ne girip "genel" kısmına giriniz. "Dosya sil" butonuna tıklayınız. Firefox için "araçlar"dan "özel verileri temizle"yi seçip önbellek onay kutusunu işaretleyiniz. Bu işlem dosyalarınızın boyutuna bağlı olarak birkaç dakika sürebilir. Bu işlemler sonrasında bilgisayarınızı yeniden başlatmak daha sağlıklı sonuçlar almanıza yardımcı olucaktır.
3 - DNS ayarlarınızı kontrol ediniz. Ağ bağlantılarınızdan DNS sunucu adreslerinizi kontrol etmeniz sorununuzun çözümüne yardımcı olabilir. Türk Telekom ADSL kullanıcıları için tavsiye edilen dns1 sunucu ip si 195.175.39.39 dns2 sunucu ip si 195.175.39.40 şeklindedir. Farklı dns sunucuları kullanmanız web sitenize ulaşamamanıza neden olabilir. DNS adresleriniz ağınızda otomatik olarak sağlanıyorsa modeminizi kontrol ediniz veya sistem yöneticinize başvurunuz. Bazen modemler çok uzun süre açık kaldıkları zaman, Telekomun DNS adresi değişiklikleri gibi durumları sadece açılırken kontrol ettiklerinden, modeminizin yeniden başlatılmasıda sorunların çözülmesine yardımcı olabilir.
4 - Network sorununuz olabilir. İnternete diğer sitelere sorunsuz bağlanabildiğinizden emin olunuz. Veya sistem yöneticiniz tarafınızdan yada modeminiz üzerinden ip bazında yada domain bazında sınırlamalar yada engellemeler konulmuş olabilir. Bu engellemeleri kaldırın veya kaldırılmasını sağlayın. Bazı kurum ve kuruluşlarda messenger yasağı diye adlandırılan engelleme yazılımları (Proxy Firewall v.b.) kullanılmaktadır. Bu yazılımlar bazen bazı sitelere ulaşamamanızada neden olabilir. Özellikle Resmi kurumlarda askeriyelerde bu tür engellemelere sıkça rastlanmaktadır. Proxy yazılımları ve donanımlarıda çoğu zaman bu tür hatalar ortaya çıkartabilmektedir.
5 - Bazı bilgisayar virüsleri belirli yada rastgele bazı sitelerin açılmasını engellediği bilinmektedir. Sisteminizde Lisanslı ve güncellemeleri yapılmış aktif çalışan bir virus programının bulunmasını sağlayınız ve sisteminizi sık sık virus taramasından geçiriniz.
6 - Mümkünse web sitenizin başka bilgisayarlardan ve başka Networkler üzerinden bağlanılıp bağlanılamadığını test ediniz. Bunun bir diğer yoluda internet explorer ile zend2 yada oddproxy gibi siteler üzerinden denemektir. Bu tür siteler yurtdışından web sitenizin o anki halini size göstermeye yarayan programlar kullanırlar. Bu sayede sorun sadece sizdemi yoksa genel olarakmı sitenize girilemiyor tespit etmeniz mümkün olucaktır.
http://www.zend2.com
http://oddproxy.comUnutulmamalıdır ki bu sitelerden sayfanızın görüntülenebiliyor olması sitenizin açık ve çalışır olduğu fakat sizin ulaşamadığınız anlamına gelmektedir.
7 - Siteniz yakın bir zamanda mesela son 24-72 saat içinde dns değişikliği yönlendirme gibi bir işlemden geçmiş ise Türkiye genelindeki DNS sunucularının tamamına yeni bilgilerin yayılması zaman alıcaktır. Bu yüzden 24 ila 72 saat arası beklemeniz gerektiğinide unutmayınız.
8 - Sayfanız açılıyor ve bir hata kodu alıyorsanız bu sitenizin ulaşılabilir olduğunu fakat sayfanızın kodlarında bir hata olduğunu yada dosyalarında bir eksiklik olduğu anlamına gelebilir. Bu durumda lütfen kodlarınızı kontrol ediniz veya web sitesi kodlarını yazan hazırlayan yada derleyen kişi yada firma ile irtibat kurunuz.
9 - Yukarıda belirtilen işlemleri denediğiniz halde yinede sayfanıza ulaşamıyorsanız 7 gün 24 saat bizi telefon ile arayabilir yada web sitemiz üzerinden bildirim gönderebilirsiniz.
Öncelikle bir web sitesinin açılabilmesi görüntülenebilmesi...
Şifreleriniz sizin güvenliğiniz için kesinlikle telefonla yada sistemde kayıtlı...
phpBB3 kurulumu sırasında aşağıdaki hata kodlarını alıyorum.HTTP karakter girdisi...
EgeDataCenter Serverleri üzerinde, genel ahlak kurallarına aykırı siteler ile T.C...
"error '8004020e' /gonder.asp, line xxx " Yukarıdaki hatayı alıyorsanız mail...
Küçük Çiğli mahallesi 8708/1 Sokak no:1/1 kat 2 D.4 Çigli-izmir
Telefon: +90 232 425 19 60 ( PBX )
Teknik Sorumlu: Mehmet Alkan
E-mail: info@egedatacenter.net